News & Events
Pemutaran perdana Hallo, Halle! : Revolusi Vegan!
- Maret 31, 2020
- Posted by: admin
- Category: News
This year Wisma Jerman invites to a new event format which is held under the name Hallo, Halle! every month. The format constitutes informal discussions, workshops and presentations and touches on varying hot topics and themes in order to consolidate Wisma Jerman as a cultural institution in Surabaya and reach a broader spectrum of people – young and old – interested in German language and culture. On Februari 8th 2020 Hallo, Halle! celebrated its premiere with the topic “Vegan Revolution”.
Topik ini dipilih karena Jerman menjadi salah satu negara terkemuka di garis depan keberhasilan global gaya hidup vegan. Terlepas dari gagasan bahwa selain bir, produk berbasis daging seperti sosis (Wurst) umumnya dikaitkan dengan Jerman, semakin banyak orang Jerman memilih untuk memilih diet bebas daging atau produk hewani dan berubah menjadi vegan atau vegetarian.
The first speaker at Hallo, Halle!, Annabell, is a convinced vegetarian from Germany. She explained that there is a basic distinction between vegan, vegetarian, and flexitarian. Vegans do not consume any animal based products, including milk and egg based products. On the other hand vegetarians leave out meat of their diet but still consume milk and egg based products while flexitarians only drastically reduce their meat consumption, e. g. they eat meat only twice a week.
Alasan untuk gaya hidup dan perubahan pola makan ini bermacam-macam dan berkisar dari pertimbangan kesehatan hingga perlindungan hewan dan lingkungan. Selama diskusi Annabell menjelaskan bahwa gaya hidup vegan dapat membantu mencegah kanker, meningkatkan pencernaan dan mencegah seseorang mendapatkan terlalu banyak berat badan. Sebuah film menunjukkan kekejaman yang dialami hewan selama produksi daging industri karena merupakan standar di sebagian besar negara di dunia saat ini. Annabell menjelaskan bahwa dengan mengurangi konsumsi daging kita, kita masing-masing benar-benar dapat berkontribusi untuk menyelamatkan nyawa beberapa hewan ini. Selanjutnya dia melanjutkan untuk menguraikan jejak ekologis yang sangat besar dari daun produksi daging industri di bumi kita. Sangat mudah untuk membayangkan dampak seperti apa yang bisa kita capai jika masing-masing dari kita mengurangi konsumsi daging mereka dan mendukung pendekatan yang lebih manusiawi dan ramah lingkungan terhadap produksi daging.
After a rich discussion, Hallo, Halle! invited all participants to make “Vegane Sommerrollen” (vegan summer rolls) together. This simple healthy dish is based on rice paper filled with a variety of fruits and vegetables and enriched with spices. However, the participants also were encouraged to bring their own toppings and make their own versions of “Vegane Sommerrollen”. 59 people from different backgrounds participated in the premiere edition of Hallo, Halle! and enjoyed the various “Vegane Sommerrollen” creations.